‘De geboorte van onze dochter is nu extra speciaal!’

Geen ooievaar in de tuin of naamsticker op het raam. Bij DOMUSDELA kunnen kersverse ouders op een wel heel bijzondere manier laten weten dat ze een kindje hebben gekregen. Het beeld van Jezus Waaghals op de Paterskerk wordt hiervoor namelijk speciaal aangelicht. Ouders bepalen zelf met welke kleur ze de stad willen laten weten dat hun baby is geboren. De Eindhovense Pascal en Sabrina zijn de eerste ouders die meededen aan dit nieuwe geboorteritueel in Eindhoven. Hun dochter Fay zag begin januari letterlijk het levenslicht. Speciaal voor haar geboorte kleurde Jezus Waaghals een avondlang paars.

Symbolisch en eigenwijs

Over die kleur hoefden de ouders van Fay niet lang na te denken. ‘’Roze is te voor de hand liggend voor een meisje, paars is daarentegen meer eigenwijs. Dat past wel bij onze dochter,’’ aldus vader Pascal. Maar de kleur paars heeft voor deze kersverse ouders nog een diepere symbolische waarde. ‘’In mei van dit jaar hebben we afscheid moeten nemen van mijn zus. Haar lievelingskleur was paars. We weten dat we haar er een enorm plezier mee hebben gedaan, om juist te kiezen voor die kleur,’’ vertelt moeder Sabrina.


Meteen enthousiast

De ouders hebben via social media over dit nieuwe ritueel gehoord. ‘’We wisten dat we op deze datum ouders werden van onze dochter. We zijn allebei niet zo van de toeters en bellen rondom een geboorte, maar we wilden haar komst wel op een speciale manier delen met anderen. Want dat gevoel van trots, dat je ervaart als je kind geboren is, dat wil je natuurlijk delen met de rest van de wereld. Daarom waren we meteen enthousiast over dit initiatief!’’ glundert Pascal.

Eindhoven is onze stad

Vader Pascal is een echte Eindhovenaar. Moeder Sabrina, opgegroeid elders in het land, heeft inmiddels ook haar draai gevonden in deze stad. ‘’Ja, Eindhoven is echt onze stad!’’ stemmen ze samen in. En dat het hun stad is, hebben ze ook al tijdens de zwangerschap laten zien. Beiden gehuld in een Eindhoven-outfit toonden ze de echo én een Eindhoven-rompertje op social media. Toen hun dochter geboren werd, hebben ze eenzelfde foto opnieuw gemaakt, maar nu met z’n drieën in een Eindhoven-tenue. Het verlichten van het Jezus Waaghals beeld als aankondiging richting de stad maakt het helemaal compleet.


DOMUSDELA een bijzondere plek

Dat DOMUSDELA een unieke locatie is in het stadshart van Eindhoven staat buiten kijf. Onder andere tijdens Glow was het complex in volle glorie gezien. Maar ook voor Pascal en Sabrina is het een speciale plek. Pascal is vanaf februari werkzaam bij GGzE De Boei, tijdelijk gehuisvesd in het kloostergedeelte van Mariënhage. ‘’We zijn dus praktisch buren,’’ zegt hij. ‘’En nu zijn we ook nog eens de eerste ouders die meedoen aan dit nieuwe ritueel voor onze dochter. Voor ons is het complex van DOMUSDELA nu al een bijzondere plek!’’

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl