Kunst - Erfgoed - Design

Verbinden, dat is wat wij willen.

Niet overdoen, niet restaureren, niet imiteren, maar verbinden. Met respect voor wat er was en met het oog en vertrouwen op wat komen gaat. In DOMUSDELA laten wij de tijden spreken, al weten wij dat wij de tijden zijn. Immers, “zoals wij zijn, zo zijn de tijden”, zei kerkvader Augustinus. De inspirator achter de Augustijnen die zo lang het complex bewoond en bezield hebben. Dit alles met hun wijze woorden en hun dienstbaarheid aan de samenleving.

Met kunst en design willen wij cultureel erfgoed en moderne kunst en design elkaar laten versterken. De expressionistische geometrische patronen van Dom Paul Bellot (architect van de Studentenkapel en het Augustinianum) zijn als inspiratie gebruikt voor de rasters op het binnenplein, de vloer in de serre en de huisstijl van DOMUSDELA. De lichtkunst van Studio Drift heeft in de neogotiek van ceremoniehuis De Paterskerk zijn perfecte bestemming gevonden en geeft de ruimte een extra perspectief. Iets Hogers van Maarten Baas speelt in op de spirituele kracht van de omgeving waarbij het hemelse in het alledaagse zit en vice versa.

Waar eerst meerdere gebouwen met hun rug naar elkaar toe stonden, is nu een eenheid ontstaan met als ambitie om de essentie van ontmoeten en verbinden een extra verdieping te geven. Mettertijd hopen wij steeds meer kunst en design toe te kunnen voegen. Want denkend aan het idee dat iedere generatie zijn eigen tijd vormgeeft, hopen wij dat DOMUSDELA velen zal inspireren tot het maken van verbindingen. Verbindingen op verschillende manieren, zodat eenieder de welkomstwoorden van de paters ten diepste zal ervaren: “Fijn dat u er bent!”

Edzo Doeve
Algemeen directeur coöperatie DELA

Overzicht kunstwerken

"KUNST DOMUSDELA VERBINDT HISTORISCH ERFGOED EN HET HEDENDAAGSE”

Joyce Dunki Jacobs vertelt je er meer over

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl