DOMUSDELA wint
de Dirk Roosenburg
publieksprijs 2021

Elke twee jaar reikt het college van B&W de Dirk Roosenburgprijs uit. Dit is een ontwerp- en architectuurprijs voor een project dat in de gemeente Eindhoven is opgeleverd. Dat kan een gebouw zijn maar ook een park of verkeersontwerp. De prijs wil bijdragen aan een maatschappelijke discussie over het verbeteren van de kwaliteit van de gebouwde omgeving. De jury heeft 39 projecten bestudeerd die zijn opgeleverd in de periode april 2019 – april 2021. Acht daarvan waren genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs 2021, waarvan DOMUSDELA er één was.

't Karregat wint de Dirk Roosenburgprijs 2021
De vernieuwing van multifunctioneel centrum ’t Karregat heeft de Dirk Roosenburgprijs 2021 gewonnen. Volgens de jury is de vernieuwing van ’t Karregat een project dat de discussie over mooi en lelijk overstijgt. Met andere woorden: geen uitgesproken ‘mooi’ project, wel een inspirerend project. “De architecten erin geslaagd de gestolde resten van de niet-functionerende ontwerpideologie van Van Klingeren te vertalen in een nieuw gebouw dat zowel verankerd is in de wijk als ook de herinnering aan het experimentele begin levend houdt”, aldus de jury.

De Publieksprijs is voor DOMUSDELA

Behalve de stem van de jury telde ook die van het publiek. De afgelopen weken kon iedereen stemmen. De favoriet van het publiek was de transformatie van het voormalige klooster Mariënhage tot DOMUSDELA, een plek waar ‘het leven’ kan worden gevierd en herdacht. DOMUSDELA wint daarmee na de Van Abbe Penning (2020) én de BNA Beste Bebouw van het Jaar Publieksprijs 2020 dus ook de Dirk Roosenburg Publieksprijs 2021.

* DOMUSDELA won met een nipte voorsprong. Het complex keer 389 van de in totaal 1483 uitgebrachte stemmen. Op de tweede plaats eindigde Fifth (381 stemmen) en op drie KEVN (212 stemmen).

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl