Pachamama

DOMUSDELA onthult beeld waarin bezoeker stil kan staan bij een dierbaar iemand die er niet meer is

Op het binnenplein van DOMUSDELA staat van 14 mei tot 2 november 2023 Pachamama, een cortenstalen beeld van de contouren van het hoofd van de moeder van Bart Somers. In het manshoge kunstwerk kan de bezoeker plaatsnemen achter een tafeltje om een brief te schrijven naar een dierbaar iemand die er niet meer is. Deze brief kan je posten in de grote brievenbus op het plein.

Moment van bezinning
Kunstenaar Bart Somers maakte het beeld met in zijn hoofd zijn jonggestorven moeder. Toen het af was zag Somers dat zijn kunstwerk méér is dan alleen het hoofd van zijn moeder. Het is universeel; iedereen heeft immers een moeder. Het beeld biedt degene die er in plaats neemt een moment van bezinning. Je kan stil staan bij degene die er niet meer is en je gedachten hierover aan het papier toevertrouwen. Als de brief klaar is, dan mag die in de grote brievenbus op het plein. Op Allerzielen leegt DELA de brievenbus, waarna de brieven worden gebundeld. Op deze wijze krijgen de brieven een mooie rustplek in de eeuwigheid.

UITNODIGING ONTHULLING KUNSTWERK

Iedereen is welkom om bij de onthulling van het kunstwerk aanwezig te zijn.

Wanneer - Zondag 14 mei (Moederdag)
Waar - Binnenplein van DOMUSDELA, Kanaalstraat 4 in Eindhoven

15:00 uu
r - inloop
15:30 uur
- welkomstwoord
15:45 uur
- onthulling kunstwerk
16:00 uur
- mogelijkheid tot het schrijven van een brief onder het genot van een hapje en een drankje.

Pachamama is een project van Bart Somers en is omarmd door de kunstcommissie van coöperatie DELA. De kunstcollectie van DELA is geworteld in de cultuur van de uitvaartverzekeraar en -verzorger. Drie thema’s staan centraal: reflectie, troost en doorgeven. De werken bevinden zich op verschillende DELA locaties verspreid over het land.

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl