DOMUSDELA wederom genomineerd voor architectuurprijzen

DOMUSDELA bewijst dat het een plek is midden in de samenleving, recht in het stadshart van Eindhoven. Het complex won eind vorig jaar de Publieksprijs BNA Beste Gebouw van het Jaar 2020. En de Henri van Abbestichting onderscheidde DOMUSDELA met de jaarlijkse Van Abbepenning. Maar ook dit jaar is DOMUSDELA weer genomineerd voor twee belangrijke architectuurprijzen. En wel voor de De Reynaers projectprijs 2021 én de Dirk Roosenburgprijs 2021. DOMUSDELA is vereerd met deze twee nominaties en de winst zou een mooie kroon op het werk van de architectenbureaus Diederendirrix en Architecten|en|en zijn.

De Reynaers projectprijs 2021
Aluminium projecten om trots op te zijn. Utiliteitsbouw of woningbouw, nieuwbouw of renovatie, al 23 jaar komen in de Reynaers Projectprijs de mooiste gebouwen van Nederland naar voren. Projecten waar iedereen die er aan meegewerkt heeft, trots op mag zijn: van architect tot gevelbouwer, van aannemer tot opdrachtgever. En natuurlijk verdient zo’n project alle aandacht. De jury nomineerde 10 projecten voor de Reynaers Projectprijs 2021, waarvan DOMUSDELA er één is. Het publiek bepaalt de winnaar.

Gun jij DOMUSDELA deze prijs? Breng onderstaand je stem uit op je persoonlijke top 3. Stemmen is eenvoudig en kost weinig tijd.

Dirk Roosenburgprijs 2021
Om de twee jaar lauwert het College van B&W Eindhoven een project dat een positieve bijdrage levert aan de identiteit en het gebruik van de stad. Dat kan een architectuurproject zijn, maar ook een infrastructureel werk, de inrichting van een publieke ruimte of een park- of landschapsontwerp. Het doel van de prijs is het stimuleren van ruimtelijke kwaliteit. De jury heeft 39 projecten bestudeerd die zijn opgeleverd in de periode april 2019 – april 2021. Acht daarvan zijn genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs 2021, waarvan DOMUSDELA er één is.

In september 2021 bezoekt de jury deze projecten om uiteindelijk één project aan te wijzen als winnaar. In oktober zal dit winnend project worden bekend gemaakt.

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl