Kunstexpositie van medewerkers van Máxima MC in DOMUSDELA

Van 12 september tot en met 15 oktober is er in DOMUSDELA een bijzondere, tijdelijke kunstexpositie van in totaal 23 schilderijen te bezichtigen. De schilderijen zijn gemaakt door medewerkers van Máxima MC (MMC). Ieder schilderij vertelt het verhaal van zorgmedewerkers die van dichtbij de Covidcrisis in het ziekenhuis hebben meegemaakt. Op zondag 12 september om 12:00 uur opent de expositie tijdens de Open Monumentendag 2021 bij DOMUSDELA.

Onzekerheden en spanningen
Om de grote toestroom van zieke patiënten door Covid op te vangen, zijn de medewerkers van de operatiekamers en dagbehandeling op andere plekken binnen het ziekenhuis ingezet. Noodgedwongen werkten ze zo een lange tijd in andere functies en op andere afdelingen waar ze continu geconfronteerd werden met heftige casussen. Werken buiten je comfortzone, onder hoge druk zorgde ervoor dat er veel aanpassingsvermogen van de medewerkers werd gevraagd. Daarnaast beïnvloedde de pandemie ook het privéleven van medewerkers. Het was daardoor moeilijk rust en afleiding te vinden in hun dagelijkse leven.

Aandacht voor medewerkers tijdens herstelweken
Zorgmedewerkers zijn inmiddels weer op hun eigen afdeling aan het werk. Maar de emoties van deze hectische tijd zijn bij velen nog op de voorgrond. Ook de onzekerheid over wat er wellicht nog komen gaat, knaagt. Om het zorgpersoneel een luisterend oor te bieden om deze moeilijke en intensieve periode een plek te geven, heeft een werkgroep binnen de Operatiekamers en Dagbehandeling, een periode van aandacht voor elkaar gestart. Alle zorgmedewerkers van de operatiekamers en dagbehandelingen konden in een groepssessie met een gespreksleider over hun ervaringen praten en maakten zij in groepsverband een schilderij om uiting te geven aan wat Covid met hen heeft gedaan. Nicole: “ik vond het een hele bijzondere en waardevolle middag. Dit was een moment waarbij iedereen met elkaar vanuit verschillende functies zich kwetsbaar op durfde te stellen. Dit heeft voor mij geleidt tot een nog specialere band met mijn collega’s.”

Kunstexpositie bij DOMUSDELA
De schilderijen die het zorgpersoneel van MMC hebben gemaakt, zijn vanaf 12 september tot en met 15 oktober te zien in De Knoop van DOMUSDELA. De Máxima MC Kunstexpositie is opgedeeld in twee delen. De eerste 12 schilderijen zijn te bezichtigen van 12 september tot en met 30 september. De overige 11 schilderijen worden tentoongesteld van 1 oktober tot en met 15 oktober. Door aandacht te geven aan de prachtige schilderijen, wordt ook aandacht gegeven aan de ervaringen en emoties van het personeel. Máxima MC hoopt met deze expositie verder te bouwen aan rust, en stabiliteit.

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl