Jezus Waaghals kleurt blauw tijdens aftrap van de Baby Loss Awareness Week

In de week van 9 tot 15 oktober wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor babysterfte en worden overleden baby’tjes herdacht. Iedere dag overlijden er in Nederland 3 á 4 baby’s rondom zwangerschap (na een zwangerschapstermijn van 22 weken) of geboorte. Daarnaast verliezen jaarlijks meer dan 20.000 ouders in Nederland een kindje in een vroegere termijn van de zwangerschap (tot 22 weken).

Om deze ouders te steunen en hun kindjes te herdenken, kleurt Jezus Waaghals op de torenspits van De Paterskerk van DOMUSDELA op zaterdagavond 9 oktober blauw gedurende de Baby Loss Awareness Week. Het is verdrietig als verwelkomen samenvalt met afscheid nemen. Door middel van het aanlichten van het Jezus Waaghals beeld maken we een ingrijpende gebeurtenis als deze zichtbaar. DOMUSDELA staat hiermee stil bij alle kindjes die voor, tijdens op na de bevalling overleden zijn. We hopen dat dit lichtpuntje een steun mag zijn bij het verwerken van het intense verdriet en gemis.

Stichting “Steunpunt Nova

Stichting “Steunpunt Nova, verloren verwachting” is initiatiefnemer en zet zich in voor een mooie en waardevolle Baby Loss Awareness Week in Nederland. Het steunpunt ondersteunt ouders en geboortezorgprofessionals en zet zich in voor het vergroten van het bewustzijn van babyverlies. Meer weten over Steunpunt Nova of over dit initiatief? Kijk dan op www.steunpuntnova.nl/baby-loss-awareness-week

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl