GLOW 2020 CONNECTING THE DOTS

Licht is leven. Eindhoven gaf hoop en verbinding met het grootste lichtkunstwerk ooit. Het Eindhovense lichtfestival GLOW stak de wereld een hart onder de riem met het grootste site specific lichtkunstwerk ooit. ‘Connecting the Dots’ is een werk van ruim 80 km2 dat bestaat uit meer dan 1.500 ledlampen, 1.000 grote rode lichtpunten in de lucht en meer dan 20.000 rode lichtkunstwerkjes voor de ramen.

Op 12 november 2020 werd het kunstwerk aan de wereld getoond. Toen hulde Eindhoven zich stadsdeel voor stadsdeel in een enorme mantel van blauw licht met 1.000 vaste, zwevende rode lichtpunten. Een bijna kosmisch beeld dat ons liet voelen dat licht staat voor leven en ons verbindt. Een overweldigend kunstwerk dat niet alleen in Eindhoven vanuit huis te was, maar via een tijdelijke livestream over heel de wereld.

‘Connecting the Dots’ omvatte drie elementen. Met de blauwe hemel boven Eindhoven zocht de gerenommeerde Finse lichtkunstenaar Kari Kola verbinding met de natuur en probeerde hij bewustwording te creëren. De Nederlandse kunstenaar Ivo Schoofs bracht hier beweging in met 1.000 volledig recyclebare lichtballonnen die dansten op de wind. De rode dots symboliseerden de verbinding die mensen nodig hebben. Voor het derde onderdeel deed GLOW met de Eindhovense kunstenaar Hugo Vrijdag een oproep aan basisschoolkinderen in de stad om een persoonlijke GLOWdot te maken. Een lichtkunstwerkje met een eigen verhaal, idee of droom dat aan het raam bevestigd werd en scheen. Aan de oproep is zoveel gehoor gegeven, ook door volwassenen, dat GLOW bestond uit meer dan 20.000 dots. Samen vormden zij hét ultieme verbindingsmoment van GLOW.

Voor Jezus Waaghals, die hoog boven DOMUSDELA uittorent, was er dit jaar een. Voor even was hij een dot in een grote keten en symboliseerde hij meer dan ooit dat wij er zijn voor elkaar.

AFTERMOVIE GLOW 2020

MAKING OF GLOW 2020

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl