DOMUSDELA wint publieksprijs Beste Gebouw 2020

Wat zijn we trots! DOMUSDELA heeft de publieksprijs Beste Gebouw 2020, dé architectuurprijs van BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus), gewonnen! De winst is de kroon op het werk van architecten Bert Dirrix en Arie van Rangelrooy. En voor DOMUSDELA, Hotel Mariënhage, Brasserie Rita en Coöperatie DELA een enorme opsteker in deze bijzondere tijd, waarin we zoveel meer van betekenis hadden willen zijn.

DOMUSDELA was één van de 10 genomineerde projecten, verdeeld over 4 categorieën. In de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie ging Mei architects and planners er vandoor met de prijs met het prachtige woningbouwproject Fenix 1.

De jury: “We waren verrast door de architectonische aanpak van het gebouw en het vernieuwende programma. Een functie die normaal gesproken naar de rand van de stad ‘verbannen’ wordt, is in het hart van de stad geplaatst, gecombineerd met sociale functies en ruimtes om te vieren. Uit alles blijkt met hoeveel aandacht en liefde de opdrachtgever, de gemeente en de ontwerpers bezig zijn geweest om deze transformatie voor elkaar te krijgen”.

We willen iedereen die op ons heeft gestemd hartelijk danken en hopen snel weer meer mogelijkheden te hebben om nog meer mensen kennis te laten maken met deze bijzondere plek in hartje Eindhoven waar historie en nieuwbouw op een unieke wijze verbonden zijn.

De winnaar van de 15e editie van BNA Beste Gebouw van het Jaar is Forum Groningen, ontworpen door NL Architects, in opdracht van Gemeente Groningen.

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl