DOMUSDELA open tijdens Open Monumentendag 2021

Op zondag 12 september staat het verleden en de toekomst DOMUSDELA centraal tijdens de Open Monumentendag 2021. Door corona was het vorig jaar helaas niet mogelijk om vrij door het complex rond te lopen en alles te bekijken. Gelukkig is dat dit jaar anders en zijn bezoekers van harte welkom. We zijn erg verheugd dat we bezoekers mogen ontvangen in één van de mooiste monumenten van Eindhoven: DOMUSDELA.

Het jaar 2021 is door de provincie Noord-Brabant uitgeroepen tot het jaar van het Brabantse Kloosterleven. Er zijn op 12 september uiteenlopende rondleidingen en wandelingen door de stad, waarbij het verleden en de toekomst van het Eindhovens kloostererfgoed wordt belicht. Zo ook in DOMUSDELA. Door middel van een vooraf bepaalde route is het mogelijk om tijdens deze dag door het complex te lopen. De route is van 09:00 uur tot 17:00 uur vrij te lopen. De route is als volgt:

Start: entree grote deuren kerk, via foyer door De Knoop, langs Brasserie Rita en de serre naar gang van de vergaderzalen, trap omhoog naar De Kapel, naar beneden naar De Refter, eindpunt: De Binnenplaats van DOMUSDELA.

Voorafgaand of aansluitend is het mogelijk om bij Brasserie Rita te genieten van een lekkere kop koffie, een heerlijke lunch, gezellige borrel of uitgebreid diner.

Ook is het mogelijk om op vaste tijden een georganiseerde rondleiding door het complex te krijgen. Een gids vertelt over de historie en het hedendaagse DOMUSDELA. De georganiseerde rondleidingen vinden plaats om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur en zijn gratis te boeken via de website van Open Monumentendag.

Tijdens de dag verzorgt Peter Thoben een lezing over het rijke Eindhovense kloosterleven in het complex van DOMUSDELA. Deze lezing vindplaats in zaal Jos in DOMUSDELA tussen 13:00 uur en 15:30 uur.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: zondag 12 september 2021
Tijdstip: van 09:00 tot 17.00 uur
Locatie: DOMUSDELA
De Open Monumentendag is vrij toegankelijk, aanmelden is niet nodig. Aanmelden voor een georganiseerde rondleiding is wel noodzakelijk

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl