DOMUSDELA onderdeel van wandelroute Ons Kloosterpad

Leuk nieuws! Het jaar 2021 staat in het teken van het kloosterleven. Tijdens dit kloosterjaar wordt stilgestaan bij hoe de bijzondere geschiedenis van de Brabantse kloosters onze samenleving heeft beïnvloed, hoe hedendaagse kloosters eruit zien en hoe zij relevant blijven. Speciaal voor het Kloosterjaar is een 330 kilometer lang wandelpad samengesteld die langs deze kloosters gaat. DOMUSDELA is een van de kloosters die te bezoeken is.

Wandelpad
Ons Kloosterpad is een wandelpad van 330 kilometer langs een vijftigtal (voormalige) kloosters en abdijen in midden en oost Brabant. Ons Kloosterpad is opgedeeld in 15 etappes, variërend van 16,5 tot 28 kilometer. De tocht kan worden gelopen in vijftien etappes, van klooster naar klooster. Ook DOMUSDELA is op deze route te vinden. Praktische informatie over de start- en stopplaatsen vind hier.

Kloosters bezoeken
Via Ons Kloosterpad heb je de mogelijkheid om kennis te maken met de diversiteit van het kloosterleven. Want hoewel kloosters overeenkomsten hebben, zijn er ook grote verschillen. Sommige kloosters richten zich sterk op de contemplatie en zijn meer gericht op stilte en beslotenheid. Andere kloosters zijn juist zeer actief en hebben zich altijd gericht op het werk buiten de kloostermuren. Deze verscheidenheid zie je ook nu nog terug. DOMUSDELA zet graag haar deuren open en heet je gastvrij welkom tijdens je wandeling via Ons Kloosterpad!

Wandelgids
Om wandelaars van Ons Kloosterpad op weg te helpen is er een Bindboek. Deze gids verbind je met verhalen, beelden, overwegingen en herinneringen aan de bijzondere plekken langs Ons Kloosterpad. In het boek worden de etappes beschreven. Maar het bindboek wil ook een inspiratieboek zijn, met opvallende weetjes, aansprekende kunstfoto’s en bijzondere interviews met mensen die wonen en werken in de kloosters. Het boek kost € 29,50 en is te koop bij de receptie van Hotel Mariënhage.

Wandel & verzamel unieke souvenirs
Een aandenken kopen die je herinnert aan je wandeling langs DOMUSDELA? Dat kan! Diverse kunstenaars maakten vijftien ontwerpen van prentkaarten en draagbare souvenirs speciaal voor de wandelaars van Ons Kloosterpad. Ze vormen vijftien tastbare herinneringen aan de plaatsen die je onderweg aandoet. De souvenirs vertellen samen het verhaal van het Brabantse kloosterleven. Ook bij DOMUSDELA zijn deze souvenirs te koop. Je koopt ze bij de receptie van Hotel Mariënhage. De opbrengst komt ten goede aan de instandhouding van de kloostergemeenschappen. Wandel langs alle vijftien etappes van Ons Kloosterpad en verzamel de unieke kloostercollectie!

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl