DOMUSDELA kleurt geel-blauw ter ere van Oekraïne

DOMUSDELA kleurt geel-blauw ter ere van Oekraïne

DOMUSDELA in Eindhoven kleurt vanaf maandagavond 7 maart voorlopig geel-blauw, gelijk aan de Oekraïense vlag. Op die manier wordt steun uitgesproken aan de Oekraïense bevolking in de oorlog met Rusland én wordt aandacht gevraagd voor de landelijke actie Giro555. Ook het beeld Jezus Waaghals, dat bovenop de kerktoren staat, kleurt mee.

Zondagavond is geoefend met het aanlichten van de gebouwen, zodat maandagvond vanaf het moment dat de straatlantaarns aangaan de blauwe en gele uitlichting in volle pracht te zien zal zijn tot 01.00 uur. De kerk is daarbij blauw, het zijbeuken geel en Jezus Waaghals zelf kleurt ook geel. Deze kleurstelling zal tot nader besluit voorlopig iedere avond in dat tijdsbestek in die twee kleuren worden verlicht.

Historische drijfveer
De historie van DOMUSDELA vormt een duidelijke drijfveer om zich uit te spreken over de oorlog. In de gebouwen in het Eindhovense stadshart huisden tot enkele jaren geleden de paters Augustijnen, volgelingen van Sint Augustinus (354-430), een bisschop, theoloog, kerkvader en filosoof. Zijn aandacht ging vooral uit naar thema's als vriendschap en vrede.

Jezus Waaghals
Het beeld Jezus Waaghals siert sinds jaar en dag de Paterskerk in de Eindhovense binnenstad. Het Jezus-beeld kreeg die bijnaam, omdat het op het puntje van de kerktoren van de Paterskerk staat. Het beeld is vier meter hoog, weegt 800 kilo en heeft een spanwijdte van vijf meter.

Steun
In De Paterskerk is sinds 2019 een ceremoniehuis gevestigd, dat samen met Brasserie Rita en Hotel Mariënhage het complex DOMUSDELA vormt. Alle betrokken organisaties spreken met dit initiatief hun steun uit aan de Oekraïense bevolking na de invasie door Rusland. Daarnaast roepen zij eenieder op om naar eigen inzicht een bijdrage te doen aan de landelijke actie Giro555, waarvan de opbrengst ten goede komt aan getroffen mensen in Oekraïne.

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl