DOMUSDELA in de spotlight tijdens GLOW

DOMUSDELA in de spotlight tijdens GLOW

De meest innovatieve lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars toveren Eindhoven van 6 t/m 13 november 2021 opnieuw om tot grootste openbare lichttentoonstelling, met als thema Moved by Light. Dit thema is er niet voor niets. Want GLOW groeit, anticipeert, verandert en strekt zich uit!

De Paterskerk verlicht tijdens GLOW
Ook dit jaar is DOMUSDELA weer één van de locaties die letterlijk in de spotlight wordt gezet. Iedere avond van 18:30 uur tot 23:00 uur is de voorzijde van De Paterskerk volledig verlicht met een lichtprojectie van Domus Luma. Het project ‘Domus Luma’ is speciaal ontworpen voor DOMUSDELA. Kunstenaar Yann Nguema combineert projectie, licht en laser met elkaar tot een innovatieve en poëtische vertelling. In tegenstelling tot veel andere projecties - waarbij als grondlaag een grofmazig raster op de muur wordt geprojecteerd - heeft Nguema alle 50.000 stenen van de kerk digitaal nagetekend.

Architecturale details zoals elke steen, opening, raam, deur, rand wordt gebruikt in een beweging die technologie en poëzie vermengt. De tienduizenden blokken onder de algoritmelogica zullen de illusie wekken van een complexe maar consistente metamorfose met de structuur van de kerk. Alle animaties werden op maat gemaakte door software die is ontwikkeld door Yann Nguema, waardoor de digitale constructie op een totaal unieke manier kan worden gemonteerd. Het toegevoegde gebruik van licht en laser maakt de projectie compleet en biedt een lichtgevend palet. De muziek is gecomponeerd door de band EZ3kiel en heeft een moderne vibe. Net als de verschillende producties van de groep, is het gebaseerd op een mix van elektronische en livemuziek. Het project maakt deel uit van een onderzoeksproces dat 5 jaar geleden is gestart door Yann Nguema. Het heeft tot doel nieuwe voorstellen op het gebied van architecturale mapping te verkennen.

Lichtkunstwerk in De Paterskerk
Tijdens GLOW vind je in De Paterskerk van DOMUSDELA een lichtkunstwerk van De Wensfabriek. Hier heb je even de rust en ruimte om “stil te staan”; bij jezelf of juist bij een ander. Steek in stilte een kaarsje aan of laat je wens groots zien. Tijdens GLOW kun je jouw wens als lichtkunst laten projecteren in De Paterskerk en maken we er samen een magisch schouwspel van. Dus, is er binnenkort iemand jarig? Zijn er zieken in je omgeving? Staat er een examen voor de deur? Ben je op zoek naar de ware? Zou je vaker je dierbaren willen zien? Wens je een verandering in je leven? Doe een wens in de Wensfabriek.

Gezelligheid op het winterse Binnenplein
Tijdens GLOW is Het Binnenplein van DOMUSDELA omgetoverd in winterse sferen. Hier warm je even op aan een warme drank en geniet je van heerlijke zoete en hartige lekkernijen. Kom genieten van het prachtige binnenplein vol lampjes en sfeer.

Dineren bij Brasserie Rita, slapen bij Hotel Mariënhage
Je GLOW bezoek aan DOMUSDELA helemaal compleet maken? Kom voorafgaand borrelen of dineren bij Brasserie Rita gevestigd in het DOMUSDELA-complex. Tijdens GLOW wordt daar een 3-, 4-, 5- of 6-gangen verrassingsmenu geserveerd inclusief aperitief van het huis. Een tafel reserveren, kan via de website van Brasserie Rita? Het is zelfs mogelijk om te overnachten bij DOMUSDELA. In het inpandige Boutique Hotel Mariënhage slaap je Near Heaven.

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl