Daar waar Dutch Design en architectuur samenkomen

Binnen DOMUSDELA is er het hele jaar volop aandacht voor kunst, design en architectuur. Middenin deze dynamiek komt binnenkort een innovatief en architectonisch design-project tot leven.

Tijdens de Dutch Design Week 2023 biedt DOMUSDELA (letterlijk) onderdak aan een nieuw designmerk genaamd Câpsula, opgericht door i29 architects. Câpsula introduceert een nieuwe kijk op de rijkdom van tiny living, met bijzonder vormgegeven tiny houses die verrassende perspectieven bieden. Of dat nu over de letterlijke zichtlijnen gaat, de innovatieve oplossingen voor flexibele extra ruimtes, of de wijze waarop de vormgeving creativiteit afdwingt. Tijdens DDW 2023 kun je de eerste twee ontwerpen in de betoverende Dommeltuin van DOMUSDELA zelf ervaren.

We gingen in gesprek met de architecten van Câpsula

Waarom hebben jullie Câpsula opgericht?
(Jeroen Dellensen) Câpsula sluit aan bij de groeiende behoeftes van mensen naar meer vrijheid, verbinding, en flexibiliteit, op een duurzame manier. Een hoogwaardig ontworpen plek met een bescheiden voetafdruk voor het vieren van the good life. Hopelijk inspireert het mensen om groots te wonen met minder.
(Jaspar Jansen) We krijgen wekelijks aanvragen van mensen die een ontwerp van een huisje van ons in een blad zien staan en ook zoiets willen maar een uniek ontwerp niet kunnen betalen. Nu is dat veel meer binnen handbereik.

Er staan straks twee tiny houses in de tuin. Wat valt er te beleven?
(Chris Collaris) Sowieso kun je de huisjes bezoeken. We zijn benieuwd hoe anderen de verbinding met buiten zullen ervaren. De combinatie van design, duurzaamheid en welbevinden is vrij uniek. In één van de twee tiny houses neem ik elke dag een live podcast op over creativiteit die bezoekers in de tuin kunnen beluisteren. Het exacte programma wordt nog bekend gemaakt via de socialmediakanalen, maar verwacht aansprekende namen van kunstenaars en artiesten.

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl