Begijnenhofgesprekken

Wij van de Begijnenhofgesprekken houden van lezingen die inzicht geven en diepgang tonen. We horen graag feiten en wetenswaardigheden, nog liever horen we waar het onderwerp dat wordt besproken raakt aan de essentie van ons bestaan. We waarderen sprekers met een heldere blik en twee voeten in de aarde, die ons uitdagen te onderzoeken hoe wij ons tot de inhoud van de lezing verhouden. Een goed gesprek tussen spreker en toehoorders – waarin een kritische noot mag worden gekraakt en humor niet verboden is – scherpt de geest en voedt het gemoed.

18 okt.

Aanvang:
10:30 uur
Locatie:
De Paterskerk

Duurzaamheid siert de mens
‘Wat leuk dat jullie me vragen om te komen praten over mijn drijfveren op gebied van duurzaamheid. Ik word vaak gevraagd om te komen spreken over energie-transitie en de voordelen van elektrisch rijden, milieutechnisch en economisch. Dat doe ik graag, maar spreken over waaróm ik dit graag doe, vind ik net zo belangrijk. Ik probeer het wel eens, maar de verhouding blijft steken op 10% inhoud tegenover 90% informatie. Nu kan ik het eens omkeren en iets vertellen over mijn behoefte om deze wereld een beetje mooier te maken’, aldus Auke Hoekstra, wetenschapper.

Over Auke Hoekstra
Auke Hoekstra werkt als onderzoeker bij de Technische Universiteit Eindhoven, een positie die wordt bekostigd door Stichting Elaad c.q. Netbeheerder Alliander. Zijn doel is om de transitie naar duurzame energie te versnellen door rapporten te maken die laten zien waarom dat logisch is en die inzicht geven in hoe dat het beste gefaciliteerd kan worden.

Praktische informatie

Datum: zondag 18 oktober 2020
Tijdstip: van 10.30 uur tot 12.30 uur
Toegangsprijs: 10 euro, inclusief koffie en thee
Wegens Coronamaatregelen kunnen wij helaas geen contant geld aannemen. Dit bedrag na aanmelden graag overmaken op: NL54 INGB 000 959 53 55 onder vermelding van Lezing Auke Hoekstra.

Tijdens de Coronaperiode geldt een maximum van 30 deelnemers.

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl