#aandachtvoorelkaar

Maandag 21 december 2020 is de kortste dag en de langste nacht van dit jaar. Dat betekent dat er na die dag iedere dag een beetje meer licht is. Licht dat we allemaal goed kunnen gebruiken in deze moeilijke periode in ons leven. Daarom ontstaken DOMUSDELA en gemeente Eindhoven op maandag 21 december om 17.00 uur de lichten van een herdenkboom. En wordt in 2021, op de langste dag van het jaar, stilgestaan bij de moeilijke periode waarin we momenteel verkeren. Eindhovenaren die een mooie boodschap hebben voor in de herdenkboom mogen dit mailen naar aandachtvoorelkaar@eindhoven.nl onder vermelding van 'Herdenkboom'.

De herdenkboom staat symbool voor troost, hoop en licht. Burgemeester John Jorritsma: “Het is een zware, moeilijke tijd voor ons allemaal. Met veel verdriet, rouw, gemis en voor sommigen met de worsteling om weer helemaal de oude te worden. We herdenken iedereen die hierdoor getroffen is. Eren iedereen die dit jaar al hun energie staken in het helpen of verzorgen van deze getroffen mensen. En kijken ook vooruit naar 2021. Hoewel we ons allemaal realiseren dat de crisis het komende jaar nog niet voorbij zal zijn, is er hoop. Hoop op nieuwe, goedwerkende medicatie en de belofte van een beschermend vaccin.”

Aandacht voor elkaar
Op de kortste dag van dit jaar delen DOMUSDELA en gemeente Eindhoven, net zoals Sint-Maarten, een spreekwoordelijke mantel uit aan iedereen die dit jaar energie heeft gestoken in het helpen of verzorgen van mensen die getroffen zijn door de coronacrisis. Denk bijvoorbeeld aan uitvaartverzorgers, boa’s en verpleegkundigen. Het verhaal van Sint-Maarten gaat over delen, solidariteit en saamhorigheid. Een verhaal dat uitstekend past bij de landelijke campagne ‘Aandacht voor elkaar’. Met deze campagne zet de gemeente inwoners van Eindhoven met een mooi verhaal of initiatief in het zonnetje. De herdenkboom en het uitdelen van de spreekwoordelijke mantel zijn onderdeel van deze campagne.

Het verhaal gaat door
Volgend jaar, op de langste dag van het jaar, wordt de herdenkboom gevuld met alle boodschappen die DOMUSDELA en gemeente Eindhoven de komende maanden ontvangen via aandachtvoorelkaar@eindhoven.nl

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl