DOMUSDELA in de spotlight tijdens GLOW

DOMUSDELA in de spotlight tijdens GLOW

De meest innovatieve lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars toveren Eindhoven van 6 t/m 13 november 2021 opnieuw om tot grootste openbare lichttentoonstelling, met als thema Moved by Light. Dit thema is er niet voor niets. Want GLOW groeit, anticipeert, verandert en strekt zich uit!

De Paterskerk verlicht tijdens GLOW
Ook dit jaar is DOMUSDELA weer één van de locaties die letterlijk in de spotlight wordt gezet. Iedere avond van 18:30 uur tot 23:00 uur is de voorzijde van De Paterskerk volledig verlicht met een lichtprojectie van Domus Luma. Het project ‘Domus Luma’ is speciaal ontworpen voor DOMUSDELA. Kunstenaar Yann Nguema combineert projectie, licht en laser met elkaar tot een innovatieve en poëtische vertelling. In tegenstelling tot veel andere projecties - waarbij als grondlaag een grofmazig raster op de muur wordt geprojecteerd - heeft Nguema alle 50.000 stenen van de kerk digitaal nagetekend.

Architecturale details zoals elke steen, opening, raam, deur, rand wordt gebruikt in een beweging die technologie en poëzie vermengt. De tienduizenden blokken onder de algoritmelogica zullen de illusie wekken van een complexe maar consistente metamorfose met de structuur van de kerk. Alle animaties werden op maat gemaakte door software die is ontwikkeld door Yann Nguema, waardoor de digitale constructie op een totaal unieke manier kan worden gemonteerd. Het toegevoegde gebruik van licht en laser maakt de projectie compleet en biedt een lichtgevend palet. De muziek is gecomponeerd door de band EZ3kiel en heeft een moderne vibe. Net als de verschillende producties van de groep, is het gebaseerd op een mix van elektronische en livemuziek. Het project maakt deel uit van een onderzoeksproces dat 5 jaar geleden is gestart door Yann Nguema. Het heeft tot doel nieuwe voorstellen op het gebied van architecturale mapping te verkennen.

Friends of Domusdela

Contact us directly
Contact us directly
Call us 040 760 1755 Call us 040 760 1755 Mail us welkom@domusdela.nl