Augustine-day 2019

Enter as good person and leave as a better one

This text, carved in stone, is a warm welcome for anyone who visited the Augustinian monastery. It has now been two and a half years since the Augustinian fathers left their beloved place in the center of Eindhoven after 125 years. At the departure, Father Louis Mulder said: "The story continues, even when we are no longer there." Now that the project is almost completed, this oldest part of Eindhoven has a new future. DOMUSDELA is a place of meeting, celebrating and staying.

25 Jun

Start
20:15 h
Location:
Ceremony house De Paterskerk

De multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw en zijn zeskoppige band zijn de nieuwe southern jam-band sensatie van Europa. Leif de Leeuw band heeft een complete nieuwe sound, niet alleen door de transitie van zanger/gitarist Sem Jansen maar ook omdat de band nu met 2 drummers en een toetsenist speelt.

De band onderscheidt zich met zijn adembenemende gitaarsolo’s, twee groovende drummers en twin-leads. Geïmproviseerde jams maken elke show uniek. Zij zetten in hun eigen muziek de traditie voort van bands als Little Feat, Allman Brothers Band en Derek and the Dominos.

Na de release van zijn uitstekend ontvangen debuutalbum ‘Empty Handed' in april 2018 verzorgde Van der Ven support shows in Nederland bij onder andere Joan As Police Woman, Nick Mulvey en Lisa Hannigan en deed hij een headline clubtour met band door Nederland.

De EP ‘Beneath The Ordinairy Load’ verscheen in de eerste helft van 2019, gevolgd door een tweede volwaardig album in september van dat jaar. ‘You Were The Place’ is opgenomen, geproduceerd en gemixt door Marcus Hamblett (Villagers, James Holden & The Animal Spirits, Bear's Den) en met muzikale bijdragen van een aantal goede vrienden van Van der Ven: Tommy Heap (Matthew & The Atlas), Jools Owen (Bear's Den), Tommy Sheen, Emma Gatrill (Matthew & The Atlas, This Is The Kit, Rozi Plain) en Andrew Stuart-Buttle (Lucy Rose, Rolo Tomassi). Een aantal van hen speelt ook bij Van der Ven in de band, met hen toerde hij kort na de release van ‘You Were The Place’ door Europa.

Praktische informatie
Dit concert vindt plaats in de binnentuin van DOMUSDELA in Eindhoven, bereikbaar via de Kanaalstraat 4.

Plattegrond

Het is helaas niet mogelijk vooraf je stoel(en) te kiezen.

Muziekgebouw Zomerconcerten in de binnentuin van DOMUSDELA: Iedere zaterdag & zondag van 11 juli t/m 30 augustus!

Ieder weekend presenteren we, in samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven, concerten van allerlei genres: singer-songwriter, jazz, klassiek, kids - voor ieder wat wils. En de echte Bourgondiër komt ook aan zijn/haar trekken, want de concerten zijn te combineren met een heerlijke lunch, gezellige borrel of uitgebreid hoogstaand diner bij Brasserie Rita.

De binnentuin van DOMUSDELA is ruim opgezet, waardoor gemakkelijk een groot bezoekers op 1,5 meter van elkaar kan plaatsnemen. Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de Zomerconcerten wordt iedere concert twee keer per dag uitgevoerd. Op zaterdag om 17:00 en om 19:30 uur. Op zondag om 12:00 en om 15:00 uur.

Hoe heerlijk is het om de zaterdagavond te starten met jazz muziek en een gezellige borrel. Of de zondag ontspannen beginnen met een mooi concert en een lekkere lunch in de buitenlucht? Kom genieten van een zomer met muziek!

Friends of Domusdela

Contact us directly
Contact us directly
Call us 040 760 1755 Call us 040 760 1755 Mail us welkom@domusdela.nl