De bijzondere uitvaart van Maud

Eind maart zochten mijn vrouw Maud en ik contact met DELA om haar uitvaart voor te bereiden. Ze was toen terminaal ziek en ze had de wens om haar afscheid helemaal zelf voor te bereiden, zowel de vorm als de inhoud.

We hebben eerst gesproken met DELA-uitvaartverzorgster Soili Wolters en we hebben samen onder andere de rouwbrief, de kist en de locatie van het afscheid bepaald. Het zou crematorium Uden worden. Maud vond het een heel prettig en warm gesprek. Een paar dagen later hebben we met Michelle van Hout, zelfstandig ritueelbegeleider, een gesprek gehad over de inhoud van de dienst. Dat was een heel intens, mooi en even warm gesprek. Zij tekende het levensverhaal op, zorgde voor een goede opbouw van de dienst met de speeches van de familie. De gekozen muziek en PowerPoint van alle foto’s en bedachte rituelen om de inhoud kracht bij te zetten. Zij zou ook voorgaan bij het afscheid. Dus in anderhalve week was eigenlijk alles helemaal gereed. Michelle las ons haar gehele tekst voor, liet de gekozen muziek horen, toonde de PowerPoint en daarmee zagen, hoorden en voelden wij precies hoe de uitvaart zou gaan worden van begin tot eind. We beleefden de ceremonie samen met Maud. Het was wederom een heel bijzondere en emotionele middag. Maud was er ontzettend blij mee, want dit was precies zoals zij het mooi vond. Het gaf haar echt rust in de laatste weken van haar leven, dat alles gereed was. De mogelijkheid voor livestream werd geboden, waardoor iedereen ook op afstand verbonden zou kunnen zijn.

Echter het mooiste was dat eind april DELA aanbood de uitvaart in DOMUSDELA in Eindhoven te laten plaatsvinden. We bekeken samen de foto’s van de verbouwde kerk en dat maakte voor Maud het hele plaatje compleet! Dus zo gebeurde het. Ze heeft uiteindelijk toegeleefd naar onze 42e huwelijksdag en pas toen kon ze het leven in liefde loslaten.

Het is nu verschrikkelijk stil zonder Maud, het gemis is enorm. Maar we putten veel steun en kracht uit het mooie afscheid onlangs in DOMUSDELA. Want dat was werkelijk heel liefdevol, warm en helemaal in haar stijl. Vorm en inhoud kwamen daar perfect bij elkaar.

Maud was écht voelbaar aanwezig. Zó was het goed!

André, man van Maud

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl