Pachamama - Brief aan mijn moeder

Bart Somers

Over het werk

Op het binnenplein van DOMUSDELA staat van 14 mei tot 2 november Pachamama, een cortenstalen beeld van de contouren van het hoofd van de moeder van Bart Somers. In het manshoge kunstwerk kan de bezoeker plaatsnemen achter een tafeltje om een brief te schrijven naar een dierbaar iemand die er niet meer is. Deze brief kan je posten in de grote brievenbus op het plein.

Pachamama
Kunstenaar Bart Somers loopt al jaren met het idee om een beeld van zijn jonggestorven moeder te maken. Als zijn moeder overlijdt, is hij 24 jaar. Hij probeert haar te reconstrueren, en creëert een groot beeld van cortenstaal van haar hoofd. Bart Somers krijgt al snel door dat dit beeld méér is dan alleen het hoofd van zijn moeder.

In het hoofd van je moeder

Wie kent het niet, dat je nog vragen wilt stellen aan een overledene? Aan je oma, je opa, je moeder of aan een andere dierbare die er niet meer is. In dit beeld mag je plaatsnemen en verschillende gedachten en overpeinzingen even toelaten. Wellicht voel je de behoefte in de pen te kruipen en zet je enkele mooie woorden op papier.

Schrijf een brief

Er staat een brievenbus voor je klaar. Post hierin de brief die je altijd al hebt willen schrijven, aan jou de keus met of zonder jouw naam of die van je dierbare. Op Allerzielen wordt de brievenbus geleegd en worden de brieven gebundeld en krijgen hiermee een mooie rustplek voor de eeuwigheid.

Extra informatie:

Titel: Pachamama - Brief aan mijn moeder
Ontwerp:
Bart Somers
Materiaal:
Cortenstalen beeld
Locatie: Het Binnenplein van DOMUSDELA
Te zien:
14 mei t/m 2 november 2023

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl