Iets hogers

Maarten Baas

Over het werk

Op 3 juli 2020 onthulden we Iets hogers, een imposant kunstwerk tussen de ingang van de Paterskerk en de foyer bij DOMUSDELA. Vanuit de gedachte dat iedere generatie zijn eigen tijd vormgeeft, hopen wij dat DOMUSDELA velen zal inspireren tot het maken van verbindingen.

‘Iets Hogers’ is een openbaar kunstwerk van groot formaat dat speciaal voor DELA is gemaakt door Maarten Baas. Het is zijn eerste grote openbare kunstwerk en komt te staan op het terrein van DOMUSDELA tussen de ingang van De Paterskerk en de naastgelegen foyer aan de Tramstraat in Eindhoven. Het is een werk van bijna 5 bij 5 en 7,5 meter hoog.

Baas ontwierp ‘Iets hogers’ aan de hand van zijn idee over de wijze en het gevoel waarmee mensen terugkijken op hun leven. Het beeld presenteert een huiselijk en dagelijks tafereel. Het zijn meestal niet de grote successen of de spectaculaire momenten die het leven betekenis geven. Juist het gewone, het onbenoemde, maakt dat de meest waardevolle momenten in het leven vaak onvermoed plaatsvinden aan de keukentafel. De vanzelfsprekendheid van dit samenzijn wordt letterlijk gememoreerd op grote hoogte. Ook speelt het werk in op de spirituele kracht van de omgeving waarbij het hemelse in het alledaagse zit en vice versa.

Met moderne kunst en design wil DELA het cultureel erfgoed van de Augustijnen versterken.

Extra informatie:

Titel: Iets Hogers
Ontwerp:
Maarten Baas
Materiaal:
installatie van aluminium
Jaartal:
2020
Locatie: De voortuin van DOMUSDELA

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl