DOMUSDELA is wederom genomineerd voor 2 architectuurprijzen!

DOMUSDELA is wederom genomineerd voor 2 architectuurprijzen!

DOMUSDELA bewijst dat het een plek is midden in samenleving, recht in het stadshart van Eindhoven. Het complex won eind vorig jaar de Publieksprijs BNA Beste Gebouw van het Jaar 2020. En de Henri van Abbestichting onderscheidde DOMUSDELA met de jaarlijkse Van Abbepenning. Maar ook dit jaar is DOMUSDELA weer genomineerd voor twee belangrijke prijzen. En wel voor de De Reynaers projectprijs 2021 én de Dirk Roosenburgprijs 2021. DOMUSDELA is vereerd met deze twee nominaties en de winst zou een mooie kroon op het werk van de architectenbureaus Diederendirrix en Architecten|en|en.

De Reynaers projectprijs 2021
Aluminium projecten om trots op te zijn. Utiliteitsbouw of woningbouw, nieuwbouw of renovatie, al 23 jaar komen in de Reynaers Projectprijs de mooiste gebouwen van Nederland naar voren. Projecten waar iedereen die er aan meegewerkt heeft, trots op mag zijn: van architect tot gevelbouwer, van aannemer tot opdrachtgever. En natuurlijk verdient zo’n project alle aandacht. Gun jij DOMUSDELA deze prijs?

Dirk Roosenburgprijs 2021
Om de twee jaar lauwert het College van B&W Eindhoven een project dat een positieve bijdrage levert aan de identiteit en het gebruik van de stad. Dat kan een architectuurproject zijn, maar ook een infrastructureel werk, de inrichting van een publieke ruimte of een park- of landschapsontwerp. Het doel van de prijs is het stimuleren van ruimtelijke kwaliteit. De jury* heeft 39 projecten bestudeerd die zijn opgeleverd in de periode april 2019 – april 2021. Acht daarvan zijn genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs 2021, waarvan DOMUSDELA er één van is.

In september 2021 bezoekt de jury deze projecten om uiteindelijk één project aan te wijzen als winnaar. In oktober zal dit winnend project worden bekend gemaakt.

Friends of Domusdela

Hutten
DELA
Hotel Mariënhage
Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
Contact us directly
Contact us directly
Call us 040 760 1755 Call us 040 760 1755 Mail us welkom@domusdela.nl