GLOW

Triptych Metaphor Light

This light artwork is a triptych that exhibits the metaphors HEART, LIGHT and TIME in three consecutive locations.

The result is a constructive experience that is not only linked to the Mariënhage heritage, but also to DELA's new vision for the complex.

The triptych starts at the facade of the Augustinian church where, with the help of video mapping, the transformation of DOMUSDELA to a place of passion and love is symbolized. After this, the public continues their way to the courtyard where the inner light is represented in vivid colors in the second part of the light artwork. The three symmetrical door and window compositions symbolize that everything in life is possible. The total experience reaches its peak at the DELA head office where a light installation depicts the constant change of time in an abstract color field.

GLOW is held from 9 - 16 November 2019

9 November18:30 - 24:00u
10 -14 November18:30 - 23:00u
15 - 16 November18:30 - 24:00u

11 Nov

Start
18:30 h
Location:
DOMUSDELA COURTYARD

De Paterskerk verlicht tijdens GLOW
Ook dit jaar is DOMUSDELA weer één van de locaties die letterlijk in de spotlight wordt gezet. Iedere avond van 18:30 uur tot 23:00 uur is de voorzijde van De Paterskerk volledig verlicht met een lichtprojectie van Domus Luma. Het project ‘Domus Luma’ is speciaal ontworpen voor DOMUSDELA. Kunstenaar Yann Nguema combineert projectie, licht en laser met elkaar tot een innovatieve en poëtische vertelling. In tegenstelling tot veel andere projecties - waarbij als grondlaag een grofmazig raster op de muur wordt geprojecteerd - heeft Nguema alle 50.000 stenen van de kerk digitaal nagetekend.

Architecturale details zoals elke steen, opening, raam, deur, rand wordt gebruikt in een beweging die technologie en poëzie vermengt. De tienduizenden blokken onder de algoritmelogica zullen de illusie wekken van een complexe maar consistente metamorfose met de structuur van de kerk. Alle animaties werden op maat gemaakte door software die is ontwikkeld door Yann Nguema, waardoor de digitale constructie op een totaal unieke manier kan worden gemonteerd. Het toegevoegde gebruik van licht en laser maakt de projectie compleet en biedt een lichtgevend palet.

De muziek is gecomponeerd door de band EZ3kiel en heeft een moderne vibe. Net als de verschillende producties van de groep, is het gebaseerd op een mix van elektronische en livemuziek.

Het project maakt deel uit van een onderzoeksproces dat 5 jaar geleden is gestart door Yann Nguema. Het heeft tot doel nieuwe voorstellen op het gebied van architecturale mapping te verkennen.

OVER DE KUNSTENAAR

Hugo Vrijdag (1970), studeerde af aan de Design Academy Eindhoven. Als beeldend kunstenaar en ontwerper combineert hij zijn fascinatie voor techniek met storytelling. Hij schrijft verhalen die verfilmd worden en in de films spelen de door hem ontworpen rekwisieten de hoofdrol. Hij is medeoprichter van de science centra De Ontdekfabriek (Eindhoven), Het Ontdekstation (Tilburg) en de Uitvindfabriek (Breda). In de loop der jaren maakte Hugo Vrijdag kunstwerken in de openbare ruimte en lichtinstallaties voor eerdere GLOW edities, waaronder het project ‘Vogels’ en ‘Zonnebloemen voor Van Gogh’. Kenmerkend voor zijn werk is de combinatie van het narratieve en techniek.

Praktische informatie

Verdere informatie over DOMUSDELA als onderdeel van GLOW 2022 volgt spoedig!

Friends of Domusdela

Contact us directly
Contact us directly
Call us 040 760 1755 Call us 040 760 1755 Mail us welkom@domusdela.nl