Zomerconcert:
Pynarello FagottetGeniet in de binnentuin van DOMUSDELA van een klassiek concert in de zon. Voor dit zomerconcert brengt Pynarello een delegatie van vier musici die, net zoals de normale bezetting van Pynarello, alles net even anders doen. Het liefst met een scheut rebellie, waarop ze deze middag ook een deel van het programma hebben uitgekozen. Klassieke muziek kan anders, spontaner, avontuurlijker, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek.

23 aug.

Aanvang:
12:00 uur
Locatie:
Binnentuin DOMUSDELA

Het Pynarello-kwartet zal deze avond werken van Rameau, Mozart, Tsintsadze, Arensky en van Geel uitvoeren. Werken met stuk voor stuk een rebels tintje. Zo krijgt de Fransman Jean Philippe Rameau pas sinds afgelopen decennia de aandacht die hij verdient. Rameau bleek namelijk teveel verbonden met het Ancien Régime om na de Franse revolutie geëerd te kunnen worden door zijn landgenoten. Maar hij was een van de belangrijkste muziektheoretici in de Westerse muziekgeschiedenis, de grondlegger van de harmonieleer en een belangrijke componist, wiens invloed op de ontwikkeling van de opera niet onderschat mag worden. Sulkhan Tsintsadze wordt beschouwd als een van de meest originele, briljante en productieve Georgische componisten. Tijdens zijn leven genoot hij een grote populariteit bij diverse doelgroepen, en daarom ook uiterst geschikt om deze middag voor u uit te voeren.

Arensky schreef een ongebruikelijke score van viool, altviool en twee cello's voor om de diepe, treurige sonoriteit te versterken. Zijn uitgever, begrijpelijkerwijs bezorgd over de uitgave van een uniek werk, haalde Arensky over om het ook te arrangeren voor het standaard strijkkwartet. Echter is de uitvoering van deze middag nog ongebruikelijker in een arrangement voor fagottet.

Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de Zomerconcerten wordt iedere concert twee keer per dag uitgevoerd. Op zaterdag om 17:00 en om 19:30 uur. Op zondag om 12:00 en om 15:00 uur. En voor de echte bourgondiër is er de mogelijkheid om dit concert te combineren met een lunch, borrel of diner bij Brasserie Rita! Reserveren? Klik dan hier.

Zomerconcerten in de binnentuin van DOMUSDELA, iedere zaterdag & zondag van 11 juli t/m 30 augustus!

Ieder weekend presenteren we, in samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven, concerten van allerlei genres: singer-songwriter, jazz, klassiek, kids - voor ieder wat wils. En de echte Bourgondiër komt ook aan zijn/haar trekken, want de concerten zijn te combineren met een heerlijke lunch, gezellige borrel of uitgebreid hoogstaand diner bij Brasserie Rita.

De binnentuin van DOMUSDELA is ruim opgezet, waardoor gemakkelijk een groot aantal bezoekers op 1,5 meter van elkaar kan plaatsnemen. Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de Zomerconcerten wordt iedere concert twee keer per dag uitgevoerd. Op zaterdag om 17:00 en om 19:30 uur. Op zondag om 12:00 en om 15:00 uur.

Hoe heerlijk is het om de zaterdagavond te starten met jazz muziek en een gezellige borrel. Of de zondag ontspannen beginnen met een mooi concert en een lekkere lunch in de buitenlucht? Kom genieten van een zomer met muziek!

Vrienden van Domusdela

Hutten
DELA
Hotel Mariënhage
Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl