Muziekgebouw Eindhoven concert:
Thibaut GarciaHij won de eerste prijs van het prestigeuze concours Guitar Foundation of America (USA) in 2015, 'Révélation Instrumentale' van de Victoires de la Musique Classique in 2019 en was BBC New Generation Artist (2017 - 2019): Thibaut Garcia heeft zich geleidelijk gevestigd als één van de meest begaafde, klassieke gitaristen van zijn generatie. Hij geeft een concert tijdens het BRIDGE Festival op 10 mei in de Kapel van DOMUSDELA.

10 mei

Aanvang:
20:15 uur
Locatie:
De Kapel

Thibaut Garcia is vandaag de dag te gast bij de belangrijkste concertzalen en festivals ter wereld: Wigmore Hall in Londen, Konzerthaus Wien, Concertgebouw Amsterdam, Tsjaikovsky Hall in Moskou, Festival Radio France Occitanie Montpellier, Salle Bourgie in Montreal, Philharmonie de Paris, Théâtre des Champs-Elysées, Grands Interprètes in Toulouse, Palau de Musica in Barcelona, Festival Musiq'3 in Brussel, Auditorium de Bordeaux, Seine Musicale en Grand Théâtre de Provence. Op 10 mei reist hij af naar Eindhoven om een indrukwekkend concert te geven in het kader van BRIDGE Festival.

Thibaut Garcia is sinds 2016 een Warner Classics/Erato artiest. Na 'Leyendas' in 2016, 'Bach Inspirations' in 2018, 'Aranjuez' in 2020 verschijnt in het najaar van 2021 zijn album 'À sa guitare' in duet met de werldeberoemde countertenor Philippe Jarrousky. Zijn project 'Barrios' verschijnt in het najaar van 2023. Voor zijn opnamen ontving hij o.a. de Choc de Classica, de Diapason d'Or en was hij Gramphone Editor's Choice.

Dit concert is onderdeel van BRIDGE Festival. Van 10 tot en met 14 mei staat de Brainportregio in het teken van ’s werelds meest bespeelde instrument: de gitaar. Een festival voor jong en oud, en voor iedereen die van muziek houdt. Dit is een ongeplaceerd concert. Er is dus vrije plaatskeuze.

Praktische informatie
Dit concert vindt plaats in De Kapel van DOMUSDELA in Eindhoven. DOMUSDELA is bereikbaar via de Kanaalstraat 4. Bekijk hier de plattegrond van het complex: Plattegrond

Voorafgaand of aansluitend lunchen, diner of overnachten?
Een echte bourgondiër komt ook aan zijn/haar trekken, want de concerten zijn te combineren met een heerlijke lunch, gezellige borrel of uitgebreid hoogstaand diner bij Brasserie Rita of Restaurant Goyvaerts. Ook overnachten is mogelijk binnen DOMUSDELA. In het prachtige Hotel Mariënhage geniet je van een hemelse overnachting Near Heaven.

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl