Scenario #7 - Radical Ecology

03 APRIL 2020

03 apr.

Aanvang:
15:00 uur
Locatie:
Ceremoniehuis De Kapel

Scenario #7 - Radical Ecology

Met: Ersin Han Ersin, Becky Ripley & Tim Atack (Forest 404) & Ken Wu
Wanneer: 3 april, 15:00 - 18:00

Je hebt het vast weleens gezien: mossen die stoeptegels, stenen of bomen bedekken. Het zijn niet-vasculaire planten, zonder diepe wortels. De eerste landplanten verschenen ongeveer 470 miljoen jaar geleden, tijdens het Ordovicium, een geologische periode waarin het leven op aarde heel snel diversifieerde. En, hoewel de planeet lang niet meer als toen is, zijn mossen er nog steeds.

Er is de laatste jaren al veel aandacht geweest voor oeroude plantaardige levensvormen en nog steeds weten we lang niet alles. We zullen ook nooit alles weten. Dankzij ontwikkelingen in de wetenschap en technologie krijgen we steeds meer inzicht in natuurlijke processen. Zo weten we nu dat planten en bomen met elkaar communiceren via ondergrondse netwerken van schimmels die water, koolstof, stikstof en andere informatie, voedingsstoffen en mineralen overbrengen.

Welke geschiedenis ligt opgeslagen in bomen en planten en wat kunnen we leren van de manier waarop zij het al die miljoenen jaren op aarde overleven? En, hoe verbeelden kunstenaars de lessen van het plantaardige leven?

Meer informatie over de invulling van dit scenario?
Kijk op https://strp.nl/program/scenar...

Vrienden van Domusdela

Hutten
DELA
Hotel Mariënhage
Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl