Muziekgebouw Eindhoven concert:
Robin ScherpenKlassiek gitarist Robin Scherpen presenteert op zondag 14 mei onder de noemer ‘Sound & Silence’ een show in de Paterskerk, waarbij het publiek liggend van zijn mooie muziek kan genieten. Deze show is onderdeel van het splinternieuwe festival BRIDGE.

14 mei

Aanvang:
20:15 uur
Locatie:
De Paterskerk

Het toont de scheppingskracht van een ware artiest als hij zich door tegenslagen niet laat weerhouden. Dat hij zo’n tegenslag zelfs in een voordeel weet om te toveren. De Nederlandse klassiek gitarist en componist Robin Scherpen bracht tijdens een experimentele hoornvliestransplantatie zeven weken lang door in het donker. Waar dit voor de één misschien een beangstigende setting zou zijn, putte Scherpen juist inspiratie uit de duisternis en creëerde zo iets moois. Zijn debuutalbum For the Unseen componeerde hij helemaal in het donker. Een omstandigheid die hem helemaal terugwierp op zijn intuïtie. “Mijn slechte ogen hebben me geleerd hoe essentieel het is om volledige vrijheid te voelen als je in een creatief proces zit”, zegt de gitarist daar zelf over. Die vrijheid ervoer Scherpen pas echt toen hij merkte dat de meest zuivere muziek tot hem kwam op onbewuste momenten.

Scherpen laat zich inspireren door moderne componisten als Ólafur Arnalds, Yann Tiersen en Nils Frahm. Zijn fonkelende spel geeft het klassieke instrument een frisse energie. Robin Scherpen maakt muziek waaraan je jezelf kan, mag, móet overgeven. Zijn show tijdens het BIDGE-festival is een lig-concert wat ongetwijfeld voor een bijzondere luisterervaring zal zorgen. Bij Robin Scherpen gaat het namelijk niet om wat je ziet, maar om wat je hoort.

Praktische informatie
Dit concert vindt plaats in De Paterskerk van DOMUSDELA in Eindhoven. DOMUSDELA is bereikbaar via de Kanaalstraat 4.
Bekijk hier de plattegrond van het complex: Plattegrond

Voorafgaand of aansluitend lunchen, diner of overnachten?
Een echte bourgondiër komt ook aan zijn/haar trekken, want de concerten zijn te combineren met een heerlijke lunch, gezellige borrel of uitgebreid hoogstaand diner bij Brasserie Rita of Restaurant Goyvaerts. Ook overnachten is mogelijk binnen DOMUSDELA. In het prachtige Hotel Mariënhage geniet je van een hemelse overnachting Near Heaven.

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl