Repetitie mannenkoor La Bonne Espérance’

Koninklijk Mannenkoor ‘La Bonne Espérance’, kortweg La Bonne genoemd, is een enthousiast mannenkoor gevestigd te Eindhoven met circa 85 leden uit Eindhoven en wijde omgeving. Het koor repeteert vanaf zaterdag 3 juni om de week op zaterdagochtend van 09:00 uur tot 11:00 uur in een van de vergaderzalen van DOMUSDELA.

21 okt.

Aanvang:
09:00 uur
Locatie:
Vergaderzalen DOMUSDELA

La Bonne heeft een veelzijdig en veelomvattend repertoire, dat zich uitstrekt over een grote tijdspanne en over een breed veld van muziek als opera, spirituals, musical, religieuze werken, evergreens, madrigalen. Jaarlijks geven zij verschillende optredens. Het koor staat onder leiding van Math Dirks.

Over La Bonne Espérance
Serieuze en trouwe deelname aan de repetitie, wekelijkse stem- en koortraining, een stevige discipline en kundige leiding. Dat zijn de elementen die leiden tot zangplezier en resultaten die voldoening geven. Kameraadschap is daarbij een belangrijke, verbindende en ondersteunende factor.’ La Bonne Espérance’ werd op 5 september 1871 opgericht. Grote ijver en gedegen studie brachten het koor artistiek tot zeer grote hoogten. Vooral bij de veranderingen in de mannenkoormuziek in de vijftiger jaren, nam het koor een vooraanstaande plaats in door het initiatief van de toenmalige dirigent Piet van de Goor. Dit leidde ertoe dat ‘La Bonne Espérance’ in 1953 werd onderscheiden met het predikaat Koninklijk, in 1956 gevolgd door het toekennen van de provinciale prijs voor Schone Kunsten. Het Koor is in 2014 tot Immaterieel Erfgoed van de Stad Eindhoven benoemd en verwierf in 2015 de Culturele ANBI status.


Zing mee!

Heb je zin om mee te zingen met dit ambitieuze mannenkoor? Kom vrijblijvend naar een repetitie om de sfeer te proeven en te kijken of La Bonne bij je past. Het koor is altijd op zoek naar enthousiaste zangers die gaan voor kwaliteit. De repetities van La Bonne zijn vrij toegankelijk. Wees welkom om een kijkje te nemen.

Vrienden van Domusdela

Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl