Muziekgebouw Eindhoven concert:
Ghalia Benali & Romina LischkaDat barok en klassieke Arabische zang samen kunnen smelten tot een meespelende synergie bewijzen Ghalia Benali en Romina Lischka. Een van de belangrijkste instrumenten vanavond is de viola de gamba, Italiaans voor beenviool. De Franse meesterbespeler Marin Marais (1656-1728) bracht het instrument in hoog aanzien in de Franse barok. Marais componeerde meer dan 500 stukken voor de gamba. Benali en Lischka delen op intense wijze de liefde voor zijn werk.

30 sep.

Aanvang:
20:15 uur
Locatie:
De Kapel

De klassieke Arabische zangeres Benali en de (westers) klassieke musicus Lischka ontwikkelen in hun plezier van luisteren naar elkaar en uitwisselen van muzikale gedachten over verschillende stijlen en culturen een dialoog. Hierin proberen ze de gemeenschappelijke geest van Arabische maqams, Indiase raga’s en de impressionistische stemmingen van Marais te vangen.

Romina Lischka met haar achtergrond in de westerse klassieke muziek en kennis van Noord-Indiase dhrupad, en de klassieke Arabische zangeres Ghalia Benali met haar openheid en interesse voor andere stijlen, delen een voorliefde voor de muziek van Marin Marais (1656-1728).

Marais, een virtuoze Franse meesterbespeler van de viola da gamba en leerling van de mysterieuze Monsieur de Sainte-Colombe (1640-1700), componeerde ruim 500 stukken voor de gamba en bracht het instrument hoog aanzien in de Franse barok.

Benali en Lischka worden bijgestaan door Vincent Noiret op contrabas

Praktische informatie
Dit concert vindt deze dag 2 keer plaats, namelijk om 19:00 uur en om 21:00 uur in De Kapel van DOMUSDELA in Eindhoven. DOMUSDELA is bereikbaar via de Kanaalstraat 4.
Bekijk hier de plattegrond van het complex: Plattegrond

Wijzigingen rond Corona
Dit is een ongeplaceerd concert. Er is dus vrije plaatskeuze.

Voorafgaand of aansluitend lunchen of diner?
Een echte bourgondiër komt ook aan zijn/haar trekken, want de concerten zijn te combineren met een heerlijke lunch, gezellige borrel of uitgebreid hoogstaand diner bij Brasserie Rita. Ook overnachten is mogelijk binnen ons complex. In het prachtige Hotel Mariënhage geniet je van een hemelse overnachting Near Heaven.

Vrienden van Domusdela

Hutten
DELA
Hotel Mariënhage
Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl