Muziekgebouw Eindhoven concert:
BIRD ON THE WIREEen gezamenlijke interpretatie van The Leonard Cohen Songbook door zangeres Pauline Scanlon en de Galway band The Whileaways. Bird On The Wire brengt deze getalenteerde zangers samen, en op het podium creëren ze een emotioneel geladen sfeer versterkt door de prachtige lichten en stage direction van de show. Fans zijn weggeblazen door de show in de UK & Ierland.

23 nov.

Aanvang:
20:15 uur
Locatie:
De Paterskerk

Bird On The Wire is een unieke combinatie van uitstekende zangers die hun eigen interpretaties verkennen van de wonderbaarlijk rijke muziek en woorden van het icoon dat Leonard Cohen is. Ze leiden een meesterlijk ensemble met Will Merrigan (bas), Dave Clancy (toetsen) en Eamon Murray (drums) met weelderige strijkarrangementen die de elegantie van de voorstelling tot leven brengen.

Pauline Scanlon heeft meer dan tien jaar geleden de Ierse muziekscene op zijn kop gezet met haar verbluffende debuutalbum Red Colour Sun. Als soloartieste en als lid van het vocale duo LUMIERE, heeft Scanlon het publiek over de hele wereld in vervoering gebracht met haar uitgesproken delicate intensiteit. Pauline heeft opgetreden en opgenomen met een breed scala aan artiesten en presenteerde de afgelopen jaren verschillende op muziek gebaseerde televisieprogramma's voor zowel de BBC als TG4 en bracht in 2016 haar laatste album Gossamer uit, dat lovend werd ontvangen.

The Whileaways zijn drie krachtige krachten in de Ierse rootsmuziek: Noelie McDonnell, Noriana Kennedy en Nicola Joyce creëren samen een betoverend tapijt van harmonieën, traditie en prachtig gemaakte originele songs. Ze hebben drie veelgeprezen albums uitgebracht, over de hele wereld getoerd en zijn genomineerd voor Best Group en Best Album bij de RTÉ Folk Awards.

Praktische informatie
Dit concert vindt plaats in De Paterskerk van DOMUSDELA in Eindhoven. DOMUSDELA is bereikbaar via de Kanaalstraat 4.
Bekijk hier de plattegrond van het complex: Plattegrond

Voorafgaand of aansluitend lunchen of diner?
Een echte bourgondiër komt ook aan zijn/haar trekken, want de concerten zijn te combineren met een heerlijke lunch, gezellige borrel of uitgebreid hoogstaand diner bij Brasserie Rita. Ook overnachten is mogelijk binnen ons complex. In het prachtige Hotel Mariënhage geniet je van een hemelse overnachting Near Heaven.

Vrienden van Domusdela

Hutten
DELA
Hotel Mariënhage
Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
Neem contact op
Neem contact op
Bellen 040 760 1755 Bellen 040 760 1755 Mailen welkom@domusdela.nl